OM MIG

Karin Stenberg  Peaceful MindMin bakgrund

Mitt namn är Karin Stenberg och jag har jobbat med hälsa sedan 2003, då jag blev färdig Homeopat efter en treårig utbildning på Alternativmedicinska Fackskolan i Hälsingland. Jag vidareutbildade mig sedan till Massör på Hälsoteket i Stockholm och har även läst 4 års Traditionell Kinesisk Medicin och 60 poäng Västerländsk basmedicin på Nei Jing Akademin, som då låg i Enköping. Jag jobbar sedan drygt tio år på egen Praktik i Tyresö, Stockholm. Jag utgår i mina behandlingar mest från det Kinesiska helhetstänket men använder mig förutom kinesiska metoder som akupunktur och koppning även av västerländska tekniker och naturmediciner.

Hur kommer andningen in?

Både i den Kinesiska medicinen och den Indiska motsvarigheten Ayurveda (där Yoga ingår) är korrekt andning en av de viktigaste hörnstenarna för skapa och bibehålla hälsa. Andningsövningar ingår ofta i det självvårdsprogram man skickar med patienten hem, särskilt om sjukdomsbilden omfattar kraftlöshet.
Ingenstans i den kinesiska medicinska litteraturen har jag dock hittat förklaringsmodeller till varför övningarna fungerar eller vilken typ av andningsövning som är effektivast vid vilket tillstånd.

Nyfiken och kunskapstörstig som jag är började jag forska i detta själv och kom så småningom i kontakt med Boris Aranovich, en av de största experterna på effektiv andning i Europa. Via Boris, och den utbildning som jag sedan valde att gå hos honom, kom jag i kontakt med den omfattande forskning som gjorts i Ryssland de senaste decennierna angående andningens effekt på hälsan.
Boris är dessutom själv utbildad inom Kinesisk Traditionell Medicin, vilket gjorde kopplingen mellan de olika världarna enklare.

I Augusti 2014 blev jag utexaminerad från Axelsons Gymnastiska Institut som Andnings- och Anaerobics -träningsinstruktör. Andningen är idag en viktig pelare i min verksamhet. Jag håller kurser och seminarier och ger andningskonsultationer där jag också har möjlighet att mäta din andning och dess påverkan på olika parametrar i kroppen. Läs mer om detta här.

Intressant? Dela gärna!Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest